Khamis, 11 November 2010

biri-biri + babi


babi di kahwinkan dengan biri-biri....apa nak jadi,semua benda nak dikahwinkan.haram di kahwin dengan halal hukumnya tetap haram.
"firman Allah yang bermaksud: Diharam atas kamu bangkai, darah dan daging babi (al-Maidah: 3) dan firman-Nya lagi yang bermaksud: Katakanlah wahai Muhammad: Aku tidak dapati dalam apa yang telah diwahyukan kepada-Ku, sesuatu yang diharamkan bagi orang yang hendak memakannya, melainkan benda itu bangkai, atau darah mengalir atau daging babi, kerana sesungguhnya ia adalah kotor" (al-Anam: 145).

8 ulasan:

KERDILDESA berkata...

MUAZ,
heeeeeeeeeeee !
gelinya. sumpah ijie tak lalu makan sekarang ni . dah laa mood tengah nak makan maggie. sumpah geli . bluekkkkkkkkk!

muazlumut berkata...

maggie,sedap tu ije....masak satu utk muaz.
gambar kat atas ni utk pengetahuan bersama,segala kesulitan dan gangguan selera amat2 saya kesali

eiela berkata...

ade ke patut dikacukkan kambing dengan biri-biri. Apa nak jadi manusia nih. siapa punya idea nih ye. teruk.

muazlumut berkata...

manusia akhir zaman...mungkin jugak utk kelirukan umat islam

misSbLurRy berkata...

perrrgggg
sedey aku tgk biri2 nie yg patto chomel dah jg dile hodoh

KERDILDESA berkata...

hahah . tak mengapa.
info2 macam ni memang kena share kat public. biar orang tahu. btw, mcam mana dapat info nie?
muaz ni veterinar ke? heheh

muazlumut berkata...

muaz cuma budak pajabat kat sebuah kolej,baca2 kat blog dan buku.

mamawana berkata...

Aduhai.... takot plak nak makan kambing. Esok2 segala lembu, kobau, dikahwin dgn babi ni. Mohon perlindungan dari Allah swt. Kerja2 musuh Islam nih....