Rabu, 24 Ogos 2011

Halal


Ibnu Umar r.a meriwayatkan bahawa Rasulullah SAW bersabda: “Di halalkan untuk kamu dua bangkai dan dua darah; Dua bangkai itu ialah ikan dan belalang dan dua darah itu ialah hati dan limpa.”
Ibnu Majah, Ahmad

11 ulasan:

POSH76 berkata...

selamat hari raya

muazlumut berkata...

selamat hari raya POSH76

KELI OH KELI berkata...

uiks....pic ikan keli red tail....lawa neh.....seekor anak red tail ni besar 5-6 inci mau dekat RM 30...

muazlumut berkata...

tiru keli oh keli,ikan keli red tail cantik....

KELI OH KELI berkata...

terima kasih muaz sbb sudi hantar kad raya pada saya...sangat2 saya hargai....datang saja ke ladang tadi..pekerja saya hulurkan sampul...hairan juga saya daripada siapa...hehe..tersenyum gembira saya menerima kad hari raya dari muaz....terima kasih naaa....sgt suka! tq!

Tanpa Nama berkata...

sama2....selamat hari raya...

zul permatang badak berkata...

muaz,
kat mana dapat pic ikan keli red tail tu, cantik,....
bila pandang gambar tu,saya teringat pada keli oh keli..........

bila agaknya dia nak buat kisah ikan keli red tail ni......??

muaz_kkgp berkata...

:-)saya ambik kat google je...saya suka tengok keli....saya pun menunggu bila cerita ikan keli red tail ni keli oh keli akan buat...

alkisah69 berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
KELI OH KELI berkata...

wokey...satu hari saya akan posting ttg red tail catfish...")

muaz_kkgp berkata...

muaz tunggu....