Selasa, 18 September 2012

Duit-duit

 Lama dan baru, RM 20 (atas) tandatangan Gabenor BNM Tan Sri Dato' Jaffar bin Hussein, tahun keluar duit ni muaz dah lupa.beli kat plaza SP dari penjual duit-duit lama, RM 40. dulu masa duit ni masih digunakan  elok simpan banyak-banyak, tapi ape boleh buat barang yang lepas jangan dikenang.

 RM 5 tandatangan Tan Sri Dato' Jaffar bin Hussein dan satu lagi tandatangan Tun Ismail bin Mohamed Ali, Gabenor BNM dari tahun 1962 -1980.
 
Baru dan lama
 
 RM 5  baru dalam folder
 
duit rupiah, muaz rasa susah guna duit rupiah ni..sebab nilainya tu nampak besar, kalau gi Indonesia kadang-kadang muaz guna rm je... 
 
 duit lama lagi, cuba perhati duit rm lima..ada cros, tapi itu sebenarnya tiang bendera dulu-dulu.
 
 syiling baru kat dalam folder, tahun cetak  duit syiling ni 2011...uniknya duit syiling ni pada tahunnya, cuba lihat duit syiling sekarang...mesti tahun 2012
 
ni pulak pokok duit-duit, teringat masa kecik-kecik dulu, main pondok-pondok, masak-masak...di kampung Felda Lasah Sungai siput Utara, perak....generasi ke 3.
sekian terima kasih...blog muaz ni dah lama berabuk, tak ada idea nak nak post apa..

Tiada ulasan: