Khamis, 20 September 2012

RM `10

Sama tapi tak serupa.....duit rm 10 ni elok simpan sebab duit ni akan hilang sikit demi sikit diganti dgn duit baru....mana tahu akan datang tinggi nilainya....

3 ulasan:

nikths berkata...

salam,selamat berkenalan.
Saya jg ada simpan duit RM10 ni,tak banyak pn.Koleksi saya selain yg tertera kat sini ialah replacement ZA,ZC,ZD dan ZE (ZB mcm susah nak dapat pulak).Selain drp tu tandatangan Ali Abu Hasan sign tgh dan tepi,Zeti dgn dan tanpa 'safety thread' dan 1 set(5 kpg) running number.Kualiti biasa saja EF,VF dan F.Koleksi keluaran sebelum design ini tak ada,bukan tak boleh dapatkannya tp berhenti membeli sejak 1 tahun lepas.
skrg dah bertukar hobi kolek barangan collectable pulak.

nikths berkata...

saya ada 2 lembar stem dan 2 FDC yg dikeluarkan khas pos malaysia sempena 100 tahun Nestle.Tak pasti stem ni boleh digunakan atau tidak dan tak ada pula kat PO.

muaz_kkgp berkata...

terima kasih...simpan buat koleksi jng guna. muaz pun baru belajar2 mengenai duit-duit lama dan baru.....dulu simpan je