Kek Pisang

 Ani Delighted


Ani Delighted

Ramuan

 6 orang
  1. 4 biji pisang berangan
  2. 2 cawan tepong gandum
  3. 1 cawan gula (boleh kurangkan)
  4. 1 cawan minyak masak
  5. 4 biji telor
  6. 1/2 sudu teh baking soda
  7. 1/2 sudu teh bikabonat soda
  8. 1 penutup esen pisang

Langkah

  1. Ayak tepung bersama baking soda & bikabonat soda

    Resipi Kek pisang lembut foto langkah 1
  2. Blend semua bahan - bahan hingga sebati

    Resipi Kek pisang lembut foto langkah 2Resipi Kek pisang lembut foto langkah 2Resipi Kek pisang lembut foto langkah 2
  3. Lapik loyang yang telah di alas dengan kertas. Tuang aduan kedalam loyang

    Resipi Kek pisang lembut foto langkah 3
  4. Bakar dalam suhu 170 ° C selama 50 minit. Biarkan sejuk sebelum dipotong.

    Resipi Kek pisang lembut foto langkah 4

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

RESEPI KUIH Putu Beras

PAKORA BAWANG

Cik Atau Puan