Khamis, 10 September 2015

peria katak untuk kesuburan

 

Peria katak (bahasa Inggeris: bitter gourd, bitter melon, balsam pear atau balsam apple) ialah pokok menjalar subtropika daripada famili Cucurbitaceae yang dikenali sebagai sayur-sayuran dan ditanam sebagai makanan. Pokok ini banyak ditumbuh di Asia Selatan, Asia Tenggara, China, dan Caribbean untuk buahnya yang boleh dimakan dan yang merupakan sayur yang paling pahit di dunia. Tempat asalnya tidak diketahui kecuali pokok ini berasal dari kawasan tropika. Nama botaninya Momordica charantia.
peria katak ni sangat baik untuk diambik, dapat kurangkan gula dalam darah, turunkan tekanan darah dan elok juga untuk tingkatkan kesuburan tuan & puan .

peria dibuang bijinya, kemudian di blender..minum jusnya pagi dan petang. kalau buat ulam pun boleh juga. Insya Allah


"Bilangan sperma yang normal adalah sehingga 60 juta setiap sentimeter padu dan lelaki yang hanya mengeluarkan hanya 20 juta sperma disahkan mengalami masalah kesuburan"

hasil ujian sp.... saya bawah 20 juta..mulanya tu rasa sedih...tapi fikir-fikir balik, untuk lahirnya sorang insan tu...hanya perlu satu je dari suami (saya). Alhamdulillah selepas 3 bulan saya amalkan minum & makan peria katak...keputusan ujian sp..jadi semakin baik. dari 13 juta meningkat ke 150 juta. Allah maha berkuasa.

1 ulasan:

Dewi Aja berkata...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)